Termeni şi Condiţii

1. TERMENI GENERALI
Website-ul www.romanianfairytales.ro și domeniul www.romanianfairytales.ro sunt deținute și administrate de către CSISZAR BARNA PFA, CUI 38992763, Nr. Reg. Com. F8/201/2018
Sediul social: Str. Neptun, Nr. 23, Bl. 23, Sc. A, Ap.9, Brasov, cont deschis la ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucuresti, IBAN cont RON: RO82INGB0000999908538636
Folosirea website-ului www.romanianfairytales.ro implică acceptarea Termenilor și Condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora! CSISZAR BARNA PFA își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recenta versiune poate fi accesată în această pagină.
Accesul/vizitarea acestui website de către dvs. se supune Termenilor și Condițiilor de utilizare și implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la acestea și reprezintă înțelegerea dintre părți.
Relația dintre părți este guvernată de următoarele acte normative:
• OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;
• OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii;
• Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeana privind protecția consumatorilor;
• Legea 365/2002 privind comerțul electronic.
CSISZAR BARNA PFA garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.romanianfairytales.ro și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau fără acordul prealabil scris al societății comerciale.
Întregul conținut al site-ului www.romanianfairytales.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe și alte date – este proprietatea CSISZAR BARNA PFA și a furnizorilor săi și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul CSISZAR BARNA PFA a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.
Domeniul www.romanianfairytales.ro este deținut de către CSISZAR BARNA PFA. Utilizarea acestei mărci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor și emblemelor, în forma directă sau „ascunsă” (de tipul, dar nu limitat la, meta-taguri sau alte tehnici de indexare, căutare web) fără permisiunea prealabilă scrisă este interzisă și se pedepsește conform legii.
Orice sesizare de încălcare a drepturile de autor poate fi făcută prin email la adresa office@romanianfairytales.ro .
Produsele prezentate pe www.romanianfairytales.ro sunt comercializare de CSISZAR BARNA PFA. Prețurile produselor pot fi schimbate oricând, fără a fi nevoie de notificări prealabile. Verificați prețul final de vânzare înainte de a achiziționa un produs.
De asemenea CSISZAR BARNA PFA. poate aduce în orice moment modificări asupra conținutului site-ului www.romanianfairytales.ro, modificări de structură și accesibilitate, poate sista furnizarea informațiilor pe site, fără a necesita un acord prealabil și fără a acorda vreo notificare către utilizatori sau către terțe persoane. www.romanianfairytales.ro poate limita accesul la anumite parți din site, la anumite facilitați/frame-uri din site, poate aduce limitări de acces anumitor IP-uri fără notificări si fără vreo răspundere.
2. DEFINIȚII
CSISZAR BARNA PFA, prin intermediul magazinului on-line www.romanianfairytales.ro, intitulat generic Romanian Fairy Tales este denumit „Furnizor” iar produsele, textele și pozele de pe site-ul www.romanianfairytales.rosunt denumite „Conținut”.
CSISZAR BARNA PFA permite accesul la site-ul www.romanianfairytales.ro și implicit la conținutul site-ului atât vizitatorilor, cât și utilizatorilor. Prin termenul „Vizitator” al site-ului se înțelege orice persoană fizică sau juridică ce va avea acces liber la site. Prin termenul „Utilizator” se înțelege orice „Vizitator” care se înregistrează ca „Utilizator” prin completarea unui formular de înregistrare, care îi va folosi la plasarea comenzilor de produse de pe site.
3. PRODUSE ȘI POLITICA DE PREȚURI
Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.romanianfairytales.ro sunt proprietatea Furnizorului. Furnizorul garantează că produsele sunt noi, iar in momentul livrării sunt însoțite de factură fiscală conform legislației în vigoare.
Produsele sunt oferite în limita stocului disponibil. Prin urmare, CSISZAR BARNA PFA își rezervă dreptul de a nu onora o comandă dacă produsul vizat nu se mai află în oferta curentă de pe site și se angajează să actualizeze frecvent oferta de produse de pe site, în funcție de disponibilitatea produselor în stoc.
Prețurile prezentate pe site includ T.V.A. (5% sau 19% conform legislației in vigoare), însă nu includ costuri de livrare. Costurile de livrare sunt afișate in secțiunea „Informații livrare”, iar în secțiunea „Finalizează comanda” vor fi afișate atât prețul total al produselor (T.V.A. inclusă), cât și prețul total al comenzii (costuri de transport/livrare).
CSISZAR BARNA PFA se angajează să afișeze corect pe site prețurile și informațiile cu privire la caracteristicile și disponibilitatea produselor. Totuși, mai pot apărea erori de sistem în afișarea sau calcularea prețurilor. În acest caz va fi considerat prețul final al comenzii cel stabilit telefonic împreună cu consultantul de vânzări www.romanianfairytales.ro. Daca întâmpinați astfel de neconcordanțe, vă rugăm să le sesizați la numărul de telefon 0745.00.55.26 sau să ne scrieți pe adresa de e-mail office@romanianfairytales.ro
Imaginile publicate pe site în dreptul produselor sunt cu titlu de prezentare, iar produsele livrate pot fi ușor diferite de cele prezentate in imagini. Site-ul www.romanianfairytales.ro comercializează produse fabricate manual în totalitate, dar și produse ale căror părți componente sunt fabricate manual. Toate produsele sunt realizate de Nicoleta-Claudia Toma, Csiszar Barna, Ecaterina Toma, Csiszar Judit și artiști populari români colaboratori. Nu există două produse identice. Diferențele sau micile defecte confirmă autenticitatea produselor comercializate de Romanian Fairy Tales și sunt caracteristici produselor fabricate manual (parțial sau în totalitate). Diferențele și micile defecte specifice produselor fabricate manual (parțial sau în totalitate) nu fac obiectul garanției și nu constituie motiv de retur.
4. FACTURARE ȘI PLATĂ
Plata se poate face cu numerar la livrare sau prin ordin de plata/virament bancar în avans (conform facturii emise de CSISZAR BARNA PFA
• Plata cu numerar la livrare
Plata se face integral, în lei, la valoarea confirmată și evidențiată în factura emisă, către comisionarul care efectuează livrarea, în momentul recepționarii coletului.
• Plata prin ordin de plata/virament bancar
Această plată se va efectua în avans în contul bancar al CSISZAR BARNA PFA după confirmarea comenzii și emiterea unei facturi proforme cu valoarea produselor comandate, conform legislației în vigoare. Factura fiscală va fi emisă după confirmarea plății și va fi transmisă beneficiarului împreună cu produsele comandate. Datele necesare pentru efectuarea plății prin transfer bancar sunt:
• CSISZAR BARNA PFA • CUI 38992763 • Nr. Reg. Com. F8/201/2018 • Sediul social: Str. Neptun, Nr. 23, Bl. 23, Sc. A, Ap.9, Brasov • ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucuresti / IBAN cont RON: RO82INGB0000999908538636
5. LIVRARE ȘI TRANSPORT
Produsele comandate pe www.romanianfairytales.ro se livrează în toată țara în termen de 24 – 48h de la trimiterea confirmării “comanda dvs. este finalizată pe email”. Livrările se fac de către curier în toată țara, în localitățile deservite de acesta fără plata taxei pentru kilometri suplimentari. În cazul în care taxa de transport depășește taxa standard de livrare percepută pe site-ul nostru (localitatea de livrare nu se află în aria standard de livrare, fiind percepută plata taxei pentru kilometri suplimentari), clientul va fi contactat pentru a găsi o altă soluție de transport.
Coletul va pleca spre adresa specificată de către cumpărător în momentul finalizării comenzii. Este recomandat să se indice o adresă la care clientul poate fi găsit în zilele lucrătoare între orele 9 – 18. Livrările se efectuează doar în această perioadă. În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni încă o dată după ce reușește să ia contact cu acesta, după care comanda va fi returnată la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea produselor comandate plus costurile livrării neefectuate. CSISZAR BARNA PFA va păstra bunurile comandate timp de 3 (trei) zile. După acest interval, comanda va fi anulată.
Comenzile sunt procesate și livrate de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale. Termenul de livrare începe odată cu primirea email-ului de confirmare “comanda dvs. este finalizată” . Romanian Fairy Tales nu se face responsabil pentru întârzierile neprevăzute. Nu se fac livrări care căsuțe poștale sau oficii poștale.
CSISZAR BARNA PFA își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților. Recepția produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună și corespund cantitativ și calitativ cu ceea ce s-a comandat și aceasta este făcută în momentul semnării documentelor fiscale legale ce însoțesc coletul. Clientul este obligat să recepționeze marfa și, dacă totul este conform cu comanda, să semneze documentele curierului. Trebuie să se aibă în vedere numărul de produse și integritatea pachetului. Dacă este cazul, este recomandat să se semnaleze orice neregulă ori lipsă a conformității în scris, atât în documentația firmei de curierat, cât și pe adresa de contact office@romanianfairytales.ro. În cazul în care produsul primit este deteriorat se recomandă returnarea lui în starea inițială, fără a-l utiliza și fără a desprinde etichetele. Pierderea sau deteriorarea produselor comandate pe website trece în responsabilitatea clientului odată cu semnarea documentelor de transport.
CSISZAR BARNA PFA își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de CSISZAR BARNA PFA care includ (dar nu se limitează la): incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, tulburări civile, drumuri închise sau alte impedimente de forță majoră conform uzanțelor legii românești. Dacă termenul de livrare se va prelungi, toți clienții afectați vor fi anunțați în prealabil.
CSISZAR BARNA PFA își rezervă dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor care nu și-au îndeplinit obligațiile pecuniare sau de altă natură față de CSISZAR BARNA PFA. De asemenea, contractul va fi interpretat și executat cu bună credință. Orice abuz va conduce la întreruperea oricăror relații contractuale. În cazul În care, din diverse motive, clientul refuză 3 comenzi ori produse returnate, CSISZAR BARNA PFA își rezervă dreptul de a refuza onorarea viitoarelor comenzi venite pentru aceeași adresă de livrare.
6. CONFIDENȚIALITATEA DATELOR PERSONALE
Pentru aspecte privind politica de confidenţialitate, vă rugăm sa accesaţi linkul următor: www.romanianfairytales.com/politica-de-confidentialitate.
7. PROMOȚII ȘI CONCURSURI
CSISZAR BARNA PFA stabilește regulamentele promoțiilor și ale concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința eventualilor participanți numai prin intermediul site-ului propriu www.romanianfairytales.ro sau prin intermediul conturilor existente pe rețelele de socializare, conturi administrate de către CSISZAR BARNA PFA. De aceste promoții beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afișate pe site-ul www.romanianfairytales.ro. De asemenea, promoțiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp specificată în regulament și în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. CSISZAR BARNA PFA. nu garantează disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție. Ne rezervăm dreptul de a întrerupe sau anula orice promoție în orice moment fără nicio notificare prealabilă.
8. GARANȚIA PRODUSELOR
CSISZAR BARNA PFA se angajează să prezinte într-un mod cât mai detaliat și realist toate produsele de pe site www.romanianfairytales.ro. Este posibil însă ca, din cauza unor setări diferite ale monitorului, culorile să fie ușor diferite în realitate. Toate produsele existente pe www.romanianfairytales.ro sunt realizate manual în România de către Nicoleta-Claudia Toma, Csiszar Barna și meșteri populari români colaboratori.
Garanția legală de conformitate se aplică doar pentru lipsa de conformitate, adică dacă produsele se găsesc la momentul livrării lor către consumator într-una sau mai multe din următoarele situații:
1. Nu corespund descrierii făcute de vânzător și nu au aceleași calități ca ale produselor pe care vânzătorul le-a prezentat consumatorului ca mostră sau model;
2. Nu corespund oricărui scop specific solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului și acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;
3. Nu corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de același tip;
4. Fiind de același tip, nu prezintă parametri de calitate și performanțe normale la care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului și declarațiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.
Pentru orice problema, nelămurire sau întrebare clientul va trimite o sesizare la adresa office@romanianfairytales.ro. Termenul în care CSISZAR BARNA PFA se angajează să trimită un răspuns scris este de 5 (trei) zile lucrătoare.
Important: garanția se aplică doar în cazul în care cumpărătorul face dovada achiziției produsului – este obligatorie prezentarea bonului de casă sau a facturii fiscale.
Condiții în care garanția devine inaplicabilă sau nulă:
• uzura morală și uzura fizică normală a produsului;
• decolorarea produsului sau a unor părți componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.);
• deteriorări ale produsului în urma unor calamități (foc, cutremur, inundație, trăsnet, etc.), accidente, incendiere sau furt;
• defecte produse de transportul, manipularea și depozitarea în condiții improprii (temperatură și umiditate excesive, șocuri termice – variații de tip cald/rece, imersare, etc.);
• defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului și/sau în condiții improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat și proiectat;
• intervenția, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului;
• deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de șocuri mecanice (rupere, agățare, lovire, zgâriere, etc.), animale de companie, rozătoare și alți dăunători;
• întreținere defectuoasă (curățarea folosind metode sau produse neadecvate).
Nu se consideră defecte de fabricație, ca urmare nu fac obiectul acordării garanției:
• particularități ale produselor fabricate manual: nervuri, mici diferențe de culoare, semne caracteristice și neregularități – tocmai acest lucru arată autenticitatea și calitatea materialelor din care sunt confecționate produsele comercializate de Romanian Fairy Tales;
• micile neregularități și imperfecțiuni ale produselor sau ale părților din produse confecționate manual.
Nu suntem raspunzatori pentru coletele primite in stare deteriorata datorita proastei manipulari din partea firmelor de coletarie cu care colaboram.
9. POLITICA DE RETUR
Legea O.G. 34/2014 permite returnarea produselor achiziționate online în termen de 14 zile calendaristice de la data achiziționării lor fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv.
Nu se acceptă pentru retur produse personalizate conform cerințelor clientului, produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri.
Astfel, dacă dorești să returnezi produsele comandate noi îți vom returna la rândul nostru contravaloarea produselor, mai puțin taxele de livrare. Contravaloarea produselor returnate se virează imediat după ce intrăm în posesia acestor produse și ne asigurăm de integritatatea lor. Pentru returnare este necesar ca produsele să fie intacte și nefolosite. Ne poți anunța atât prin email (mentiune subiect “RETUR”), cât și telefonic de dorința ta de a returna parțial sau total o comandă. Vom răspunde în maximum 5 zile lucrătoare.
Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 zile de la data acceptării returului de către CSISZAR BARNA PFA. Pentru a fi acceptată returnarea produselor, acestea trebuie să fie în aceeaşi stare în care ți-au fost livrate (să aibă etichetele originale, să nu fie purtate sau deteriorate). De asemenea, trebuie să păstrezi integritatea documentelor însoţitoare. Pentru a putea soluţiona cât mai repede cererea ta de restituire, îți recomandăm să rambursezi produsele prin intermediul unei firme de curierat (ex: DPD, FAN Curier, Urgent-Cargus, Nemo Express, GLS), nu prin intermediul Poştei Române.
Rambursarea contravalorii produsului returnat se va face în cel mult 14 de zile calendaristice prin transfer bancar în contul IBAN specificat în formularul de retur.
Daca ți s-a livrat alt produs decât cel comandat sau un produs ce prezintă defecte, contactează în maxim 72 de ore Romanian Fairy Tales (la numărul de telefon 0745.00.55.26 pentru a reclama această situaţie şi ne vom asigura ca produsul să fie înlocuit sau că banii vor fi rambursați în cel mai scurt timp. Costurile de retur şi de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de către Romanian Fairy Tales.
Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzaţi recepţia lor. Nu suntem raspunzatori pentru coletele primite in stare deteriorata datorita proastei manipulari din partea firmelor de coletarie cu care colaboram.
Atenție! Nu primim retururi cu ramburs!
10. DREPTUL DE RETRAGERE
În conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 34/2014, clientul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile. Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dvs. de a vă retrage din prezentul contract utilizând o declarație neechivocă, de exemplu un e-mail.
Dacă clientul decide să se retragă din prezentul contract, CSISZAR BARNA PFA va rambursa orice sumă pe care a primit-o de la client (cu excepția costurilor de livrare achitate deja) și nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informați cu privire la decizia dvs. de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plata ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Rambursarea se face în termen de 7 zile de la data la care primim înapoi produsele. Nu se acceptă pentru retur produse personalizate conform cerințelor clientului, produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri.
11. CALITATEA SERVICIILOR DE HOSTING, LINK-URILE CĂTRE ALTE SITE-URI, ERORI DE FUNCȚIONARE
Site-ul www.romanianfairytales.ro este găzduit de serverele unei terțe firme. CSISZAR BARNA PFA nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări sau actualizări ale scripturilor programate. CSISZAR BARNA PFA nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorită folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.romanianfairytales.ro. CSISZAR BARNA PFA nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul www.romanianfairytales.ro. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză.
12. ABONAREA ȘI DEZABONAREA LA NEWSLETTER
Nu este cazul.
13. CODURI DE CONDUITĂ
www.romanianfairytales.ro respectă prevederile Legii nr. 363/2007 din 21.12.2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementarilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor.
14. DISPOZIȚII FINALE
Orice altă problemă cauzată de produsele și serviciile prezentate pe www.romanianfairytales.ro și care nu este deja tratată de niciun articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către utilizator pe adresa de email office@romanianfairytales.roÎn cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ agreat de ambele părți.
Fiind de acord cu acești „Termeni și condiții” de utilizare a site-ului www.romanianfairytales.ro, clientul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului. Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de CSISZAR BARNA PFA față de orice client este valoarea sumei încasate de CSISZAR BARNA PFA de la acest client.

comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementarilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor.

14. DISPOZIȚII FINALE
Orice altă problemă cauzată de produsele și serviciile prezentate pe www.romanianfairytales.ro și care nu este deja tratată de niciun articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către utilizator pe adresa de email office@romanianfairytales.roÎn cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ agreat de ambele părți.
Fiind de acord cu acești „Termeni și condiții” de utilizare a site-ului www.romanianfairytales.ro, clientul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului. Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de CSISZAR BARNA PFA față de orice client este valoarea sumei încasate de CSISZAR BARNA PFA de la acest client.